Senaste nytt

Senaste nytt

Ornsteins blogg

Här skriver vi om vad som hänt på senare tid.

Slut på sommarbetet för i år...

HästarnaPosted by Elisabeth 2010-07-25 17:49:20

Idag har vi hämtat hem Illit och Jena från en månads sommarbete vid Lövnäs och Gaperns vackra strand. För första gången åkte de tillsammans i hästsläpet och det gick bra, när vi fick in dem till slut... Herbert och Erika hade planerat att rida hem dem, men vädret bestämde annat. Regn och riktig snålblåst var inte optimalt med två hästar som var "på tårna". Nu får de gå ute dygnet runt här ett par dagar.

Pajen och Jinna kom hem i tisdags efter att de hade rymt tillsammans med "fästmannen"Sixten. Peter och Charlotte hittade dem i trädgården på morgonen. Jag kan lova att de hade stora magar efter en natt på gräsmattan! Tyvärr hade Jinna skadat båda bakbenen, så vi plockade hem dem samma dag. Ville ha koll på henne så det inte blev några komplikationer. Såren har läkt fint i alla fall och ingen hälta eller nåt sånt.

När vi kom tillbaks med hästarna idag fick vi besök av Herberts namne/farbror och hans son Erik från Stockholm. Erik hade inte varit här tidigare, så nu fick han se hur vi bor. De drog sedan vidare till Bosebyn i Arvika och familjen Axelsson.

Mer kusinbesök hade vi för ett par veckor sedan då Herberts kusin Pontus var här på "arbetsläger" smiley i fem dagar. De snickrade och hade "lan-party" på kvällarna. Däremellan åt vi gott och pratade och njöt av sommarvädret. Trevligt! Själv ägnade jag semestern åt att skura och bättringsmåla boxarna, skura alla krubbor, borstar och annat. Alla lortiga vojlockar och sadelgjordar tvättades, sadlar och en massa annat smordes. Kändes bra när det var klart. Eller, ja, klart blir det väl aldrig. Det finns massor av läder som behöver smörjas ute i sadelkammarens garderober och saker som behöver tvättas, men det blir när jag får ork.

Ikväll ska vi på krogen och käka mat, Herbert fyller år och Erika är hemma, så det ska bli trevligt! Blir på Bishops Arms.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.