Senaste nytt

Senaste nytt

Ornsteins blogg

Här skriver vi om vad som hänt på senare tid.

Long time gone...

Blandade tankarPosted by Elisabeth 2009-08-16 11:59:50

Oj. Ett halvår, nästan, sedan jag skrev sist! Har väl inte varit så motiverad, känns som att det nog ändå bara är familjen, och kanske Lotta, som läser. Och de vet ju i alla fall vad som händer. Dessutom händer ju inte så mycket i "vår lilla värld". Det mesta rör sig ju runt hästarna och då främst Jena. Men här kommer i alla fall en liten uppdatering på vad som hänt sedan sist:

Fôlk:

Herbert: är arbetssökande efter uppsägningar på Tieto. Han letar jobb och ska försöka läsa lite kurser på universitetet i höst. Rider, tränar och tävlar med Jena och håller ställningarna hemma på gården.

Elisabeth: jobbar på det gamla vanliga jobbet och det händer inte så mycket annat. Ska komma igång och träna på gymmet så fort de öppnar igen efter renovering och sommarstängning. Har ridit några lektioner under våren och ska rida lektion på Toddy igen nästa helg.

Linnea: har jobbat i Oxford (STS Språkresor) i sommar men är nu tillbaks i Sthm och börjar skolan snart igen (om inget annat inträffar). Kommer hem sista helgen i augusti (till sin 25-årsdag) och ställer ut shettisarna på Hammarö.

Erika: har varit tillbaks på sitt gamla sommar-/extrajobb på Terracom, men laddar nu för höstens studier och dessförinnan mottagning för n0ll0rna. Är vald till ordförande för maskinsektionen på KTH, så det närmaste året blir, som vanligt, späckat...

Hästar:

Jena: har varit på två dressyrtävlingar där hon skött sig utmärkt "runtomkring", även om inte poängen blivit så höga. Allt mellan 7:or och 4:or. Det som brister är väl egentligen framåtbjudningen. Och den jobbas det på, med bland annat mycket galopparbete i lätt sits. Och mycket ridning i skogen. Bra för ryttarens kondis och balans också!smiley. Tre tvådagars hoppträningar för Stefan Spak har avverkats. Den sista nu i helgen. Går bättre för varje gång. Den här gången inga stopp och positiv och glad häst. Jena verkar ha mognat en hel del efter sommarbetet, så det börjar kännas som en uppåtgående kurva nu! Fast om jag får bestämma så är hon fortfarande till salu! (önskar mig en vacker fuxvalack utan hormonsvängningar som rör sig som Toddy. 5 ston i stallet - say no more...)

Illit: Håller på och behandlar hennes mugg sedan ungefär ett år tillbaks. Har gått igenom typ hela FASS i samarbete med veterinären, men det blir inte bra. Nu senast har det gjorts en biopsi som vi väntar svar på. Lustigt? nog har hon inte varit så fin på väldigt länge som just den dagen biopsin togs! Är det inte alltid så? Hon har varit halt på det benet där muggen är också, och vi tror att det beror på muggen, men är inte säkra. Två gånger i sommar har det dessutom blivit lymfangit av det hela. Annars håller hon på att sättas igång, för jag vet inte vilken gång i ordningen. Linda kommer så ofta hon nånsin kan och Malin rider någon gång då och då. Illit är jättefin trots sins 19 år och det är skönt att se. Galopp på grusvägarna är den absoluta favoriten, då går det nästan sidvärts när hon inte får springa så fort hon vill! Söt!

Shettisar: Tjockisarna bantas efter vårens "foderorgier", i hop med Tosca, följt av fyra veckors bete. Går väl sådär. Pajen ser ganska "normal" ut igen men Jinna har fortfarande "fläskflank" och är lite väl fet än. Men man kan inte utesluta mat helt! Hagen de går i är väldigt mager. Hoppas halmskörden blir lyckad i år, även om det inte ser så ut med allt regn. De har varit inne på nätterna nu ett tag. Dels på grund av insekterna, men också på grund av att Pajen har haft en liten hälta på ett framben. Vi tror att hon trampat på något eftersom hon hade knappt märkbar puls på benet och en mycket liten reaktion när hovis kollade med visitertången. Nu galopperar hon i alla fall igen och ser helt fräsch ut.

Tosca: är kvar på betet med sin "fästman" Hannick ett par veckor till.

Katter: Dottis går på kortison- och penicillinbehandling för en trolig allergi. Mot vad vet vi inte, men ska försöka med specielfoder fram i höst när det blir lättare att mata dom var för sig (de är inomhus mer när det blir kallare). Just nu är hon i alla fall jättefin i både päls och ögon. Fia och Kattis mår alldeles utmärkt och tycker det är jättbra att Dottis blir behandlad, eftersom det betyder att de också får "blötfoder" både morgon och kväll! Annars är det torrfoder som gäller. Lillebror är till vår stora sorg bortsprungen (sedan Valborgshelgen) och vi har inget hopp om att få se honom igen.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.