Senaste nytt

Senaste nytt

Ornsteins blogg

Här skriver vi om vad som hänt på senare tid.

Oj vad tiden går igen!

Blandade tankarPosted by Elisabeth 2012-08-08 21:07:24

Sedan senaste inlägget har det hänt en del... "Döhalva" passerad utan att det känns speciellt annorlunda. Herbert har fått jobb på Transportstyrelsen i Örebro (började 1 sept. -11) och sover i sitt hyresrum där tre nätter i veckan. Tyvärr kan han inte jobba här hemifrån, utan måste vara på plats i Örebro varje dag. Mitt i veckan åker han hem och rider på Jena, som inte kan vila hela veckorn om hon ska vara igång. De båda tränar på för Inga-Lill Wallin-Pettersson och det går fantastikt mycket bättre nu smiley. De har varit ute och tävlat en hel del dressyr och senast på KRKs lokala dressyr i juni tog de placering i båda LB och LA! Kul, och särskilt roligt för Herbert efter allt slit med hästen. I början av september är det tävlingsdax igen. Men dessförinnan hoppas vi på att komma iväg på någon träning.

Illit har sin kompis Viktoria som rider henne två dagar i veckan och de trivs tillsammans. Gamla Illit är nu 22 år men förhållandevis fräsch för sin ålder. Tyvärr insåg jag väldigt tydligt idag att det inte kommer att vara så många år till. Hade veterinären här för tandkontroll och det visade sig att hon börjar få foderinpackningar i tandfickor mellan tänderna. Ett tydligt ålderstecken om något...smiley Tråkigt eftersom hon var så fin i munnen förra året. Så nu blir det till att ta hit veterinär var tredje månad ungefär för att rensa. Blir lite orolig bara att det dessutom ska leda till tarmstörningar på grund av bakterier som bildas under foderresterna och som hästen sväljer ner. Vill inte att hon ska behöva sluta livet i kolik eller nåt sånt. Läste ett tips om att man kan borste tänderna på hästen med toaborste! (ny...) om de har de problemen. Nån hade testat och det hade fungerat. Kanske ska testa med en diskborste eller en flaskborste?

Vi har varit ute med ett gäng trevliga människor från Rudsskogen/Ängastallet några gånger och det har varit kanonmysigt! Några vi känner sen förut (t.ex. Ingrid F, Bertil R och Ingela L) och några nya bekantskaper. I morgon är det dax igen, då blir det mat på Bishops uteservering. Ska bli riktigt trevligt! Tyvärr kan inte Herbert följa med den här gången.

Shettisarna Pajen och Jinna har flyttat till Stockholm tillsammans med Jinnas föl Jissa och Linneas nyinköpta ponny "Fia". Kul för Linnea att ha dom på plats! För tillfället är Erika ponnyvakt då Linnea är och jobbar 4 veckor för STS i Florida (på sin semester). Linnea jobbar fortfarande på Förvaltningsrätten i Stockholm och läser samtidigt vidare på Juristprogrammet.

Erika läser fortfarande Maskinteknik på KTH. Hon och hennes Simon har flyttat till en större, jättefin lägenhet i samma hus. Den ska de nu hyra ut en termin för att åka till London och plugga/jobba/exjobba. De drar om tre veckor.

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post61