Senaste nytt

Senaste nytt

Ornsteins blogg

Här skriver vi om vad som hänt på senare tid.

Julstädat

BackenPosted by Elisabeth 2009-12-20 19:54:59

Ja då var huset städat och klart för julen. Ska gå ner och sätta fram julpyntet som Herbert just bar in. Tyvärr inga fönster putsade, får ta det någon dag när det är plus ute. Herbert håller på och sätter igång Jena efter viruset och den tidiga vintervilan, som följde av viruset. Hon är verkligen riktigt fin nu! Tydligen behöver H. inte använda skänklarna alls längre. Snacka om skillnad! Fortsätter väl med den ridningen han gjort nu och ska även på hoppkurs om några veckor igen.

Ska försöka tänka ut vad vi ska ha för mat i jul. Blir lite annorlunda när vi inte äter varken potatis (Janzon/gratäng), ris (Ris á la Malta), socker eller mjöl (bröd & kakor). Får bli LCHF-varianter. Har köpt mandelmjöl och Fiberhusk för att baka med bl.a., så det kan bli något brödliknande. Har även köpt en mix som man gör något kexliknande av. Blir spännande. Godiset blir svårast. Julgodis utan socker? Ischoklad på ekologiskt cocosfett och riktigt mörk choklad får det bli, kan smaksättas med olika saker och blandas med mandlar och nötter. Vispgrädde och hallon är inte heller fy skam. Kan även göra Malta av keso.

Nu är Linne framme på Island. Blir konstigt att inte ha henne hemma på jul. Men nu är det så i alla fall.

Shettisarna har fått en ny kälke smiley. Var inne på Stadium när vi fick se den, det var precis en sån som vi ville ha och det var den sista så den var nedsatt i pris. Bara att slå till! Det blir kul för Malin och Pajen. De var förresten ute med pulkan igår en sväng.

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post48