Senaste nytt

Senaste nytt

Ornsteins blogg

Här skriver vi om vad som hänt på senare tid.

Snart jul...

Blandade tankarPosted by Elisabeth 2009-12-17 22:53:22

En vecka kvar till julafton och det har just blivit vinter... Helt otroligt! Första dan med ordentligt kallt, -10, och vad händer? Vattnet i stallet fryser så klart, trots elkabel i ledningen. Upptining med värmepistol gick tydligen ok, hoppas det klara sig fortsättningsvis. Nytt batteri har också inhandlats, så att volvon inte ska behöva ha starthjäp. Blir så jobbigt annars när man är på träningar och så...

Julen firar vi här hemma med endast Erika, förutom mig och Herbert, i huset. Hon ska vara hemma en hel vecka! Linnea var hemma förra helgen och fick sina julklappar, hon åker till Island en hel månad till sin flickvän. Spännande att fira jul och nyår i ett nytt land!

Själv ska jag vara långledig, troligtvis 15 dagar i sträck. Underbart! Ska vila mig och ta det lugnt (tror jag?). Kanske lära mig lite om vår nya kamera. Linnea har skickat över sin egen kurs att öva med. Vi köpte en Canon EOS 500D, så det finns lite mer möjligheter än med den gamla (som jag fortfarande hävdar är bra, utom i ridhus med hoppande hästar) och då får jag väl försöka lära mig. Hua! Blir trött bara jag öppnar instruktionsboken. Fast jag lyckades göra alla grundinställningar i alla fall. Duktigt av mig! Vi har visst köpt ett zoomobjektiv av Linnea också, ett Sigma 73-100. Det blir nog bra...

Under hösten har Herbert och Illit fått en ny adept att ha lektioner med, Martina 11 år. Hon rider lektion på Hammarö RF, men får lite extra trim här hos oss. Tror alla tre tycker att det är kul. Annars rider fortfarande Linda på Illit så fort hon hinner och Illit älskar deras turer. Ingen hälta längre, muggen kommer av och till. Biopsin visade inget, så det är bara att fortsätta tvätta och smörja.

Jinna var riktigt dålig för ett par veckor sedan. Feber, åt och drack inte och var till slut i princip apatisk. Inte ett ljud i magen och fula slemhinnor i munnen. Vi var rädda för att det hade utvecklats till hypilepimi (eller hur det stavas). Det slutade med att vi fick åka till ATG i Skara, där hon blev isolerad och fick dropp med näringslösning med mera och sedan fick vara kvar över helgen. Det visade sig vara Equint Herpesvirus 4 (EQHV4). Viruset tog henne ovanligt hårt. Jena hade också feber men blev inte medtagen och åt och drack hela tiden. Nu är i alla fall alla friska och krya och ordningen återställd.

Tosca har tappat sin första framtand och "mor" Lotta är mycket stolt. Undrar om tandfén kommer till hästar också ? smiley Tosca håller på och utbildas på riktigt nu i körningen med lektionshjälp av Pelle. Dessutom har någon tjuvstartat med annat...

Jena och Herbert har ridit lektioner för Hanna Larnemark under hösten. Akademisk eller klassiskt ridning eller vad det kallas. Det går i alla fall fort framåt. Tyvärr blev det ju lite för tidig vintervila en period nu med tanke på viruset. Men nu har de satt i gång med skritt igen.

I måndags hade vi jättemysig stallfika i en box i stallet! Vi har ställt in en trädgårdsmöbel i den tomma boxen så man kan sitta där inne. Med filtar under och på oss blev det inte så farligt kallt (bara lite). Familjen Åhs, Lotta och vi två var med. Kaffe, glögg, pepparkakor och fina lussebullar (som Emil & Hugo bakat) samt goda ostar och kex. Något ovant och lite lätt konfunderade hästar. Fast rätt ok ändå i slutändan, eftersom de fick extra-mat att mumsa på och alla fick vara kvar inne hela natten.

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post47