Senaste nytt

Senaste nytt

Ornsteins blogg

Här skriver vi om vad som hänt på senare tid.

Giv mig styrka...

Blandade tankarPosted by Elisabeth 2009-03-02 21:27:31

Vilken dag! Chefen tillbaks från semester. Snökaos på väg hem.

Skulle få tvättmaskinen vi köpte i lördags levererad och monterad idag. Pyttsan! Chauffören körde för sakta upp för Brandsbolsbacken (vilket jag iofs förstår), kom nästen över krönet men kanade sedan bakåt på blankisen som var under snön och fick styra baklänges ut i en snödriva. Med påföljden att hela backen blockerades. Jag stod och väntade men hörde inte att han kom upp och förstod vad som hänt. Ut med varningstriangel, placerad så att folk som kom uppifrån skulle kunna vända och inte komma ner. Dessutom en nedanför backen vid enda stället där det går att vända.

Vad händer? Jo två käcka 15-åringar i en Epa-traktor kommer nedhasande och blir stående i vägen för lastbilen. "Vi trodde inte att det var så illa" var deras kommentar. Ja men hallå, man ställer väl inte ut triangeln bara för att de ska sakta ner. Det var väl inte direkt första gången de åkte i den backen och med dåliga däck dessutom. Kanske hade varit bra att gå och kolla först. Sitter sedan kvar i bilen och surar tills vi säger till att de får komma ut och hjälpa till och gräva (med spadarna som jag varit hem och hämtat). Fick gå upp och sätta ut koner utöver triangeln för att vi inte skulle få fler kompisar i kön.

Nere på vändplatsen kommer en tant och parkerar och går upp för backen! Hon kunde inte vända utan skulle gå hem och hämta sin man... Kanon när bärgaren var på G (trodde vi, den kom aldrig). Det hela slutade med att Epa-grabbarnas kompisar och någon mer hjälpte till att putta på lastbilen så han kunde styra neråt och ta sig iväg. Ingen tvättmaskin i dag mao.

Idag har Linnea flyttat igen. Denna gång till ett korridorsrum på Lappis, några hundra meter från Erika. Hoppas hon trivs och stannar där ett tag. På torsdag åker hon till Italien på en kortsemester. Couchsurfar hos gamla bekanta. Erika åker till Skottland och Irland på kortsemester och couchsurfing om tre veckor. Tänk vad fantastisk smidigt och trevligt att bo så! Man kan se i stor sett hela världen billigt och lära känna en massa nya människor. Själv längtar jag också ut på resa. Dock inte couchsurfing, är för bekväm och stel för soffor på semestern.

  • Comments(2)//blogg.familjenornstein.se/#post43