Senaste nytt

Senaste nytt

Ornsteins blogg

Här skriver vi om vad som hänt på senare tid.

Spån på måndag

Blandade tankarPosted by Elisabeth 2009-01-31 19:02:53

På måndag får vi äntligen spån. Just nu lever vi på lånade bal. Får och får förresten, hela lasset går på 19 440 kr... Sjuka pengar! Förhoppningsvis ska det väl räcka uppemot två år. I spånbristens tider är det daxpris på spån. Dagen efter att vi beställt hade det gått upp två kronor balen, och ändå gällde det leverans samma vecka som för oss! Tur i alla fall att vi redan var kunder hos leverantören, för de tar inga nya kunder. För att chauffören ska ta sig fram med sin truck så har vi sandat i eftermiddag. Har varit nere vid Vallargärdet och hämtat sand två gånger och skulle behöva minst en omgång till. Så snart kan jag ta mig fram utan mina brodd smiley.

Förra veckans träning med Jena gick jättebra. Hon är riktigt fin och går, enligt ryttaren, på finare och finare hjälper. Den här gången stannade hon inte ens när hon sparkade backut, utan kunde göra det i galopp! Skämt och sido så bråkar hon allt mindre och det är skönt. I morgon blir det träning igen och nästa vecka ska det bli programridningsträning. I mars är det nog dax att åka ut på någon dressyrtävling och testa.

Tosca och Lotta var ute på promenad i morse. I alla fall skulle det vara promenad... Tosca fick tydligen totalt stôlleryck när hon kom ner till ett gärde som hon inte varit på förut. Bockade och brallade och testade alla de högre skolorna! Som tur var gick det bra och de kom hem igen hela båda två. Lotta lite "skakad" och Tosca dyngblöt av svett. Upplysningsvis har Tosca växt och är nu 145 cm över manken men fortfarande något högre bak. Snart är hon storhäst smiley Vikten vill nog unga fröken inte att vi talar om...

  • Comments(2)//blogg.familjenornstein.se/#post39