Senaste nytt

Senaste nytt

Ornsteins blogg

Här skriver vi om vad som hänt på senare tid.

Världspremiär

DöttrarPosted by Elisabeth 2009-02-08 22:26:13

Fick just ett glatt sms från Erika. De har varit i Finland och världpremiären av årets KTH-spex Pius III (tror jag det heter) är avklarad. Allt hade gått bra och dottern var lycklig. Puh! Nu ska de spela det i flera omgångar i Sthm. Vi hoppa på att kunna ta oss iväg och se en föreställning i april. Jag såg förra årets när jag var på kurs i Sthm och det passade så bra att det var föreställning. Den uppsättningen var i alla fall var riktigt kul och bra. Rekommenderas alltså till den som har möjlighet.

Linneas 2:a-handshyresgäst har sagt upp sig för hon har fått ett förstahandkontrakt, så nu måste hon hitta någon ny. Det borde verkligen inte var svårt, lägenheten är så himla fin och ligger i ett jättefint område.

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post40

Globen

DöttrarPosted by Elisabeth 2008-12-06 19:50:52
Var förra helgen i Sthm och träffade Erika, Mickan och Malin. Linnea for till Gbg på konferens, så henne såg vi inte skymten av. Bodde gjorde vi i L & M:s lägenhet och M fick vara värdinna. Det var trevligt och lägenheten fin. Fredag kväll var vi ute och käkade mat (tror stället hette Paus?), lördag var H. och jag i Gamla stan och shoppade och käkade på Agaton. Kollade på julmaknaden där, som var sådär. På eftermiddagen och kvällen var det Globen som gällde. Först mässan och mera shopping (bommar & block från Safety System, dörrskylt, grimmor, grimskaft å lite till) och sedan kvällsföreställningen. Den var helt ok, fast shownumret från förra året kan inget komma i närheten av... Vi kom som tur var tidigt till mässan och det var lite folk just då, när eftermiddagsfreställningen var slut kunde man inte ens gå framå utan följde med folkmassan framå. Hua! Malin hade fått biljett till föreställningen i födelsedagspresent/julklapp så hon var på Globen Horse Show för första gången. Tror hon gillade det. På söndag förmiddag var hon och Erika med oss till Hovstallarna, där det var julmarknad med lite mer kvalitetsutbud i stånden. Mycket fint hantverk och massor av mat. Dessutom fick man besöka de kungliga körhästarna i stallet (och Malin & Erika fick lite hästlukt i näsan) samt se de fina vagnarna och hovets officiella bilar. Det var kul. Vi åt sedan mat i huset som är alldeles utanför, där Musikmuseet finns, och där fanns mycket att välja på till bra pris och det smakade dessutom gott. Rekommenderas! Hemresan kändes lång, men hem kom vi till slut och Lotta, Rosa och Conny hade tagit hand om hästarna så fint så!

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post27

Flyttcirkus

DöttrarPosted by Elisabeth 2008-11-09 21:16:43
Flyttcirkusen i Stockholm är i gång igen... Nu har Linnea och Mikaela flyttat ihop i en två i Hammarbyhöjden, två hållplatser från Gullmarsplan. Linneas fina etta i Bromma ska hyras ut i andra hand under ett år till en tjej som flyttar in nästa helg. Här går det undan!

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post24

Mera IKEA

DöttrarPosted by Elisabeth 2008-08-01 15:27:19

Tog två extra semesterdagar och åkte till Stockholm onsdag-torsdag i förra veckan. Hjälpte Linnea med diverse borrning och uppsättning av grejer samt levererade prylar, som fyllde hela bilen på vägen dit. Bjöd sedan ut tjejerna på middag på "Grekiska kolgrillsbaren", som verkar bli Ornsteins familjemiddagsställe. Mycket god mat till bra priser, trevlig personal och bra service. Rekommenderas varmt! Ligger på Ringvägen, i närheten av där Linnea bodde tidigare.

Dagen efter skruvade vi upp lite mer grejer och åkte sedan till Ikea för att köpa skenor och konsoller till Erikas klädkammare. Vi skulle hjälpa henne att borra och sätta upp dem var det meningen. Kvällen innan stockholmsresan sågade Herbert hyllplan åt henne till ett på natten. Hade varit på Ikea i Karlstad för att handla åt henne, men allt var slut. Åkte därför till Ikea i Barkarby för att få det avklarat, men det visade sig vara slut i hela Sverige! smiley Istället tog vi mått så vi i alla fall kunde borra och på så sätt förbereda och underlätta lite för henne. Båda lägenheterna hade betongväggar, så det är inte bara att sätta upp grejer med spik och skruv utan det krävs slagborr. Härligt att stå inne i en klädkammare och borra i typ 40 graders värme! Men nu är det i alla fall gjort. Dessutom kom båda systrarna Ornstein på att det visst var lite mer de behövde på Det stora varuhuset, så vi hann med korv både till frukost och lunch. Dessutom inhandlades lite skruv och plugg på Bauhaus.

När vi sent på eftermiddagen kom till Linneas lägenhet för att skruva upp det sista och hämta våra saker (vi sov där) visade det sig att vi tappat bort lägenhetsnycklarna... Hur kul det var på en skala kanske ni förstår!? Att komma fram på telefon till Ikea är ingen barnlek, det finns många siffror man kan knappa in utan att för den skull få prata med någon. Till slut hjälpte Erika oss att ringa från jobbet och fick tag på en människa (på helt "fel" avdelning) som kunde kolla upp om någon nyckel lämnats in.

Ja, det hade kommit in en nyckel, men hon visste inte om de kunde lämna ut den. Vi var redan på väg och klockan närmade sig åtta = stängning. Det hela löste sig till det bästa, det var de nycklarn och vi fick ut dom fem i åtta! Helt osannolik tur måste man väl ändå säga. Vi kom i säng hemma i Karlstad vid två på natten och sedan var det bara för mig att glatt studsa upp vid halv sju för en sista dag på jobbet innan den "riktiga" semestern.

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post11

IKEA och flytt

DöttrarPosted by Elisabeth 2008-07-21 23:20:27
Idag har Linnea ägnat en hel dag åt flytt samt IKEA och möbel- och prylköp till nya lägenheten. Ringde för en halvtimme sedan och då var de på väg för att lämna hyrskåpbilen. Hua! vilken mardrömsdag. Fast kul förståss! Så nu bor hon i Bromma.

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post10

Tur

DöttrarPosted by Elisabeth 2008-07-11 14:22:12
Linnea har åter haft tur. Hon kom in på juristlinjen på första intagningen. Dags att köpa en lott, eller kanske två med tanke på att hon fått lägenhet också. Hon kommer hem över helgen så får vi se om det finns något här som hon kan och vill ta med sig till sin lägenhet. Vi kanske tar en tur upp till Sthm nästa semesterperiod och då kan vi ju leverera det i så fall.

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post8

Lägenhet!

DöttrarPosted by Elisabeth 2008-07-03 13:04:23
Linnea har fått en lägenhet i Bromma, 2 hållplatser från Brommaplan. Förstahandskontrakt på en etta på 38 kvm! Gissa om hon (och vi) är glad...

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post2