Senaste nytt

Senaste nytt

Ornsteins blogg

Här skriver vi om vad som hänt på senare tid.

Lugn helg

BackenPosted by Elisabeth 2010-01-31 21:15:55

Den här helgen har det i stort sett inte hänt något alls. Har bara städat och matat hästar.

I natt var det riktigt kallt igen, så det har gått åt lite hö. Nästan -24 grader och ponnyerna + Tosca ute i hagen. Fick nästan lite dåligt samvete. Fast de fick extrahö vid tolv i natt, så det gick ingen nöd på dem. De har ju sitt lilla hus också dit de går in och sover ihop.

Städningen blev riktigt grundlig och avloppet till handfatet på toan fick sig en rengöring (mycket välbehövligt!!!). Bytte lakan och har tvättat en massa maskiner med tvätt. Bland annat mattorna som Line bajsade på när Herbert var daghusse smiley. Tänk så duktig man känner sig när det är klart! Den här veckan åker Line med sin familj till Branäs, så det blir inget passande eller bajsande. Om inte katterna missar lådan förståss! De fick förresten en ny klöspinne inne idag och Fia blev sååå lycklig och gick lös på den med alla fyra tassarna smiley.

I morgon ska jag och en arbetskamrat gå på bio. "It´s complicated", hoppas verkligen att den är bra, så sällan som jag hittar på något kul.

Herbert jobbar duktigt med sina ansökningar till olika jobb. Hoppas han får napp snart... Slöseri med mycket kunskap som inte utnyttjas!

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post55

Brrr...!

BackenPosted by Elisabeth 2009-12-29 22:46:46

-22 grader! Känns som det är lite väl kallt. Önskade mig ett par minusgrader. Då menade jag per dag och inte alla samtidigt för en hel vecka! Skulle visst fortsätta med polarkyla ett par dagar till. Hua. Hästarna får för tillfället mat varannan timme på dagen och hinkarna fylls på med varmvatten. Tur att vi är hemma och inte drog till Göteborg eller Stockholm som vi hade funderat på! Vi har inte ens 18 grader varmt i huset, fast vi har eldat hela dagarna. Möjligtvis att det är lite varmare här uppe, men till köket och toan nere sprider sig värmen dåligt. Har en tioårskalender som jag fick julen 1999 av svärmor. Den har jag tyvärr bara skrivit i några få gånger, men ser att det varit ännu kallare tidigare jullov. En jul hade vi -27 grader och blåst! Så man kanske inte ska klaga ändå? Blir inte så mycket motion av hästar nu kan man konstatera, utan allt ork tide innan man blir till is går åt till mockning och stallsysslor.

I dag har vi bland annat ägnat oss åt att montera ett slagbord som vi köpte på Ikea häromdagen. Det ska stå i Linneas rum och tar nästan ingen plats hopfällt. Det ska användas som till exempel sybord eller målarbord. Fattas bara att inspirationen infinner sig också...

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post51

Julstädat

BackenPosted by Elisabeth 2009-12-20 19:54:59

Ja då var huset städat och klart för julen. Ska gå ner och sätta fram julpyntet som Herbert just bar in. Tyvärr inga fönster putsade, får ta det någon dag när det är plus ute. Herbert håller på och sätter igång Jena efter viruset och den tidiga vintervilan, som följde av viruset. Hon är verkligen riktigt fin nu! Tydligen behöver H. inte använda skänklarna alls längre. Snacka om skillnad! Fortsätter väl med den ridningen han gjort nu och ska även på hoppkurs om några veckor igen.

Ska försöka tänka ut vad vi ska ha för mat i jul. Blir lite annorlunda när vi inte äter varken potatis (Janzon/gratäng), ris (Ris á la Malta), socker eller mjöl (bröd & kakor). Får bli LCHF-varianter. Har köpt mandelmjöl och Fiberhusk för att baka med bl.a., så det kan bli något brödliknande. Har även köpt en mix som man gör något kexliknande av. Blir spännande. Godiset blir svårast. Julgodis utan socker? Ischoklad på ekologiskt cocosfett och riktigt mörk choklad får det bli, kan smaksättas med olika saker och blandas med mandlar och nötter. Vispgrädde och hallon är inte heller fy skam. Kan även göra Malta av keso.

Nu är Linne framme på Island. Blir konstigt att inte ha henne hemma på jul. Men nu är det så i alla fall.

Shettisarna har fått en ny kälke smiley. Var inne på Stadium när vi fick se den, det var precis en sån som vi ville ha och det var den sista så den var nedsatt i pris. Bara att slå till! Det blir kul för Malin och Pajen. De var förresten ute med pulkan igår en sväng.

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post48

Besök på is-Backen

BackenPosted by Elisabeth 2009-01-24 19:37:26

I dag hade vi besök här på Backen. Martina med föräldrar och bror hälsade på och umgicks med sötingen Pajen en stund. Det är inte alltid så kul att vara typ 9 år och rida på stora hästar och ramla av, då är det lätt att bli rädd. Pajen är ju en riktig klippa att hålla på med, så de fick komma hit och vi borstade och Martina fick skritta en stund. Eftersom vi nu inte bara bor i Backen, utan is-Backen, så är tillvaron rätt spännande om man ska förflytta sig. Därför fick vi hålla till i "gräsmatte-hagen" där ingen har plattat till snön innan. Det gick bra, men snön var ganska tung. Tror Martina var ganska nöjd och hoppas hon vågar sig tillbaks. Pajen uppskattar alltid att bli lite pysslad med. Fia var i alla fall mycket nöjd efter att ha haft en kompis (Daniel) som satt och gosade med henne både före och efter fikat. Livet kan inte vara bättre, en varm brasa, ligga i fotöljen och någon som kliar en = )

I morgon är det åter dressyrträning för H & Jena. Under förutsättning att vi tar oss ut förståss...

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post38

Facebook och tandläkaren (fast inte på samma gång förståss)

BackenPosted by Elisabeth 2008-12-30 19:12:59

Är med i Facebook och har lite "vänner" där. Fast jag vet inte riktigt vad jag ska med det hela till... Visst, jag tycker att det är kul att läsa vad folk gör och så men då ska man ju gå in där hela tiden för att kolla och jag glömmer mitt lösenord hela tiden. Kanske ska börja ha samma överallt? Är det åldern? Vi får se hur det utvecklar sig, börjar få lite vänner där i samma ålder nu i alla fall så det kanske blir roligare att gå in där smiley.

I dag var jag till tandläkaren och drog ut den ena av mina två visdomständer. Skulle vara där 12.40. Stressade in till stan 12.20 och trodde jag skulle hitta en parkering på Åhlénstaket. Fine... 12.43 kom jag upprusande från en parkering längst ner på Drottninggatan, kom in 12.45. Bedövning och röntgen, vänta 5 minuter och vips ut med tanden! 13.00 var jag klar och hade betalat! Det var nästan så man blev besviken... Fast när det gällde priset så var det i alla fall någon som fick full valuta för sitt arbete (det var inte jag) 950 spänn!!! Snacka om timpenning. Helt klart - tandläkare skulle man ha blivit! Han borde ha kunnat ta den andra visdomstanden också för samma pris när han ändå höll på och jag dessutom hade lagt i pengar i automaten för 1½ timme smiley. Vilket slöseri!

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post31

Julen är över...

BackenPosted by Elisabeth 2008-12-29 20:59:34

Kan inte förstå varför vi ska stressa oss fördärvade före jul, och till vilken nytta? Drog i år ner ytterligare på julmaten, men ingen blev ledsen för det. Har ändå ätit köttbullar i 5 dagar och trots det finns det kvar i frysen. Nu älskar jag iofs köttbullar, men i alla fall. Skinka köpte jag typ 400 gr färdiggriljerad, skivad på Mossbergs. Det var alldeles lagom! Julafton blev för övrigt ganska annorlunda. Herbert försvann ut i skogen med Jena och höll på att bli kvar där eftersom hon var "lite livlig". Inte visste någon att han var där heller, så det var ju tur att allt gick bra. Effekten blev i alla fall att vi slängde i oss lite (eller snarare mycket) julmat innan vi skulle mata våra hästar samt ta in och mata Janssons hästar (Annelund) och sedan ta in våra. Julklappsutdelningen kunde inte genomföras förrän kl. 9 på kvällen eftersom Erika höll på tills dess och sydde på julklappen som Herbert fick av henne och Linnea. Ändå vart den inte klar den dagen... Fin blev den verkligen i alla fall till slut. Det var en stövelväska (för ridstövlarna) i grå skinnimitation med passpoaler, blixtlås och allt! Allesammans fick vi en massa fina saker och jag tror alla var hyfsat nöjda. Julgodiset tillverkade vi när vi väntade på att få dela ut julklapparna, en omgång knäck och lite cornflakes-godis (familjens favoriter). Det var också tillräckligt (så i morgon ska jag till tandläkaren med min visdomstand som gått sönder i helgen, kanske av knäcken?), så återigen varför måste allt vara så hysteriskt? I morgon ska jag jobba och det ser jag inte fram emot. Och sen blir det nyår och reklamen som öses över oss skriker ut att vi ska äta fin, dyr mat. Oxfilé, hummer, kaviar... Vad är det för fel på pannkakor? De går säker att göra festliga med lite glass och glitter!Stackars alla som ruinerat sig på julklappar och som nu ska dras med nästa stressmoment! Nyår kommer vi att tillbringa här hemma i lugn och ro Herbert och jag. Någon måste ju vara hemma och ta hand om hästarna och se så att de inte blir vettskrämda av alla dj-ä raketer och smällare smiley . Ponnyerna och Tosca ska vara inne den natten, så de inte blir rädda, och sova ihop med trygga Drottning Illit och tant Jena.

  • Comments(2)//blogg.familjenornstein.se/#post30

Julhandel - skräckupplevelse

BackenPosted by Elisabeth 2008-12-22 22:51:47

Ikväll kom Lotta och jag på att vi skulle åka ut till Maxi ICA Stormarknad tillsammans och göra julmatsinköpen. Så sent på kvällen räknade vi med att det skulle vara rätt så lugnt (kom dit vid 20-tiden) men där bedrog vi oss. Hua! Fullt med folk överallt med rena skräckscenariot i mejeridisken och skinkkylen. Jag kan lova att vi var både effektiva och snabba. Riktigt all på listan kom inte med, men nästan! Vi självscannade och hade riktig tur i kassan: Ingen kö och ingen kontroll! Hade varit mindre kul att plocka upp och ner en gång till med allt vi handlade. I morgon blir det kompletterigar på Mossbergs.

Nu är båda tjejjerna hemma. Nåja - hemma och hemma. Erika mötte jag vid tåget i morse sedan tog hon ´Volvon hem och hade åkt igen när vi kom hem och sedan har vi inte sett skymten av henne. Linnea ligger däckad med förkylning, huvudvärk och över 39 graders feber. Får se när det bryter ut på oss.

Julen kommer vi att fira här hemma bara vi fyra. Hästarna gör att det blir krångligt att åka någon stans. Istället ska vi hjälpa Janssons lite med deras hästar så de kan komma iväg till Norrköping (?) och fira jul med barn samt respektive och barnbarn.

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post29

Julhandel

BackenPosted by Elisabeth 2008-12-06 20:06:38

Idag har vi ägnat oss åt något så ovanligt som shopping! smiley Lotta fixade hästarna på morgonen och hade hunnit det mesta, trots att hon började jobba strax efter 7! Människan hade varit här redan kvart över 5!!! Illit hade yrvaket, men glatt, tagit emot sin frukost. Själv låg jag kvar i sängen till 9, undebart! Vi hade bara mockning och lite eftermiddagssysslor att fixa så vi kunde sedan stanna i stan till eftermiddagshöet. Vi hann till och med besöka Färjestads Rid & Trav som hade extraöppet för världspremiären av Globus nya sadel. Det bjöds på smaskig fika och lite rabatter. Dessutom kunde man kasta hästsko. Jag var helt värdelös på det, men Herbert vann en fin lädergrimma till Illit. Precis en sån som jag sucktat efter! Själv köpte jag en täckjacka till halva priset. Nice!

Jena har fått vila sedan mitten på förra veckan. Skitvädret gjorde att vi la in lite vintervila tidigare än vanligt. Får se när de kommer igång igen, snön som kommit ner håller på och smälter bort igen så snart kanske ridbanan är ridbar igen. Illit har inte kommit igång något mer efter att hon var halt, så nu har väl hon vilat tillräckligt. Hoppas få igång henne på något sätt. Får se vad vi ska hitta på...

  • Comments(1)//blogg.familjenornstein.se/#post28

Sorg

BackenPosted by Elisabeth 2008-11-09 20:47:50
Förra torsdagen förlorade vi vår älskade lille katt Brorsan. Han hade precis varit hemma och ätit och "pratat" med Herbert innan han knallade iväg igen. Han blev påkörd på väg hem till den granne han brukade vara hos en stor del av tiden. Det känns så sorgligt att han inte fick leva längre än så, kanske 5 år eller så, (vi vet inte exakt hur gammal han var när han kom till oss) och att han skulle dö på det viset. För jävligt känns det också att den som körde på honom inte ens kollade om han levde och inte gick och berätta vad som hänt. Man måste väl märka om man kör ihjäl en katt! Grannen kom och berättade att han låg vid vägkanten. Det verkade i alla fall ha gått fort och han slapp ligga och plågas. Vila i frid lilla Brorsan. Vi saknar dig.

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post22

Uddevalla

BackenPosted by Elisabeth 2008-08-25 22:34:54

I helgen var jag och mina syskon och hälsade på min gudmor Inger, hennes man Boris och deras barn Annika, Ulf och Catarina. Våra föräldrar och Inger & Boris var goda vänner när vi var små och vi har massor av härliga minnen tillsammans med dom. Vi hade inte setts på typ 20 år! Det var så enormt roligt att få träffas! Det kan knappt beskrivas hur bra det kändes! De var precis så goa och glada som de alltid varit och det känns som man knappt varit ifrån varandra.

Lördagen var vi hemma hos dem i Uddevalla och umgicks, pratade och åt en massa god mat. Då fick vi också träffa Ulfs fru Lisa och Annikas man Gunnar. Söndag drog vi ut till Gårvik allesammans (som inte redan var där) och hade en nostalgitripp i Mattssonfamiljens sommarparadis. Det är ganska otroligt vad mycket minnen som ploppar upp och hur litet allt är mot vad man tyckte att det var när man själv var liten... Annika och Gunnar har sommarstuga där och vi hade ytterligare en trevlig stund hemma hos dom. Nu får det bara inte ta en massa år tills vi ses igen!

  • Comments(0)//blogg.familjenornstein.se/#post17
Next »